Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ.jpgEγκαινιάστηκε το νέο εικαστικό δρώμενο τέχνης και πολιτισμού για τον Ολυμπιακό.
Με ιδιαίτερη επισημότητα και με την παρουσία αρκετών εκπροσώπων της πολιτικής και της τέχνης,φιλότεχνων και καλλιτεχνών εγκαινιάστηκε  η  12η  Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών που είναι αφιερωμένη στον Ολυμπιακό και την γενέτειρά του τον Πειραιά στο Μουσείο του Ολυμπιακού  στο Στάδιο Καραϊσκάκη .Η έκθεση   τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Π.Α.Ε.Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. κ. Ευάγγελου Μ. Μαρινάκη  και πραγματοποιήτε με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, της UNESCO Πειραιά και Νήσων και της ΠΟΛΥΜΟΡΦΗΣ. 
 Την έκθεση παρουσίασε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο , Πανεπιστημιακός Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Ν. Μπαρμπής .
 Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλης και  ο Δήμαρχος του Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος .
Για τις εικαστικές δημιουργίες των καλλιτεχνών ο Ιστορικός Τέχνης κ. Λεόντιος Πετμεζάς  αναφέρει:
''Προσεγγίζουν αισθητικά  και ευπρόσδεκτα μια ατμοσφαιρικότητα άποψης που τονίζει με παλμικότητα και ποικίλη κινητικότητα την ιδιαίτερη αγάπη των εμπνευσμένων δημιουργών για την θρυλική Ελληνική ομάδα τον Ολυμπιακό.Μια  ομάδα θριάμβων και επιτυχών αναμετρήσεων που δοξάζει την Ελλάδα ασταμάτητα και διαχρονικά σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.Η τεχνική της έντεχνης γραφής τους προσδίδει με στόχο και σκοπό στον κοινό αλλά και τον μυημένο θεατή μια εντυπωσιακή χροιά αντανακλάσεων συναισθημάτων, μνήμης,συνείδησης και θαυμασμού.'' 
Την έκθεση κόσμησαν με την παρουσία τους ο επιχειρηματίας Νίκος Παχύλας που είναι βασικός επικοινωνιακός χορηγός του εικαστικού δρώμενου μέσω του μεγάλης επισκεψιμότητας  portal  inikos.gr και η διαπρεπής εικαστικός δημιουργός Μαρία Καραμολέγκου.   
Για την έκθεση  που θα διαρκέσει ως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 κυκλοφορεί  ειδικό λεύκωμα με  φωτογραφικό υλικό από τις δημιουργίες των συμμετασχόντων .
Στη φωτογραφία ο Λεόντιος Πετμεζάς ανάμεσα στη Μαρία Καραμολεγκου και το Νίκο Παχύλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου