Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΒΑΦΗ

Κυκλοφορεί  η «Ανθολογία – Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη» 


Η νέα ανθολογία εκδόθηκε από την καθηγήτρια και συγγραφέα  Βάσω Παππά που επιμελήθηκε αλλά και συμμετέχει στην Ανθολογία ''Αφιέρωμα στον Κ.Π Καβάφη,150 χρόνια από τη γέννησή του''.
εξωφυλλο ανθολογίαςΗ κα Παππά ειναι γνωστή στο  ευρύ αναγνωστικό κοινό καθώς είχε επιμεληθεί  μαζί με τη συγγραφέα Εύα Πετροπούλου Λιανού την  επιτυχημένη ''Ανθολογία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου'' που κυκλοφόρησε πέρυσι και είχε παρουσιαστεί σε πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αλλων και στη Θεσσαλονίκη στο Βαφοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο. 
Την ''Ανθολογία για το Νικηφόρο Βρεττάκο'' στην οποία είχαν συμμετάσχει αναγνωρισένοι ποιητές και συγγραφείς είχε προλογίσει ο ιστορικός τέχνης  Λεόντιος Πετμεζάς.
Τη φετινή εκδοση για το Κωνσταντίνο Καβάφη προλογίζουν ο κριτικός Λόγου και Τέχνης, σύμβουλος της Ακαδημίας Κοινω νικών Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών Κυριάκος Βαλαβάνης και  ο Θεωρητικός – Ιστορικός Τέχνης  Λεόντιος Πετμεζάς, 
Οι  22 σύγχρονοι ποιητές που συμμετέχουν στην ανθολογία και προσεγγίζουν με τη γραφή τους το μεγαλείο της ποίησης του σημαντικού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη ,κατά αλφαβητική σειρά είναι:

Ελένη Αντωνιάδου
Γιάννης Αρκέτος
Αρχοντία Δέρβου
Γλυκερία Κακούρη
Ευαγγελία (Εβίτα) Κασαγιάννη
Βάσω Μπρατάκη
Νικόλαος Νικολαϊδης
Σωτήριος Νικολαϊδης
Μίλτος Ντόβας

Ασημίνα Ξηρογιάννη
Γιώτα Παμπουκτσή
Φώτιος Πάνος
Κατερίνα Παπά
Νικόλαος Εμμ. Παπαοικονόμου
Βασιλική Β. Παππά
Νικόλαος Β. Παππάς
Κάκια Παυλίδου
Τζούλια Πουλημενάκου
Ζαχαρίας Προδρόμου
Θεόδωρος Σαντάς
Φωτεινή Σταυρινοπούλου
Ελένη Χαρμάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου