Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΣΤΟ ''ENIGMA''

Η Έλενα Χειρδάρη, υπεύθυνη της αίθουσας τέχνης ENIGMA (Λεωφ. Κηφισίας 263, Κηφισιά)  εγκαινίασε με δεξίωση την έκθεση ζωγραφικής της Julia Guerrero, με τίτλο Latin Colors την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013.
Αυτή είναι η 20η ατομική έκθεση της ζωγράφου και περιλαμβάνει 25 έργα ακρυλικά σε καμβά και σε χαρτί. Ο τίτλος της έκθεσης μας «πάει» στη Λατινική Αμερική και έτσι είναι αφού η εκθέτρια ζωγράφος γεννήθηκε στη Μποκοτά, της Κολομβίας και από τις αρχές του ΄90 ζει και εργάζεται στη χώρα μας και το 2003 πήρε την Ελληνική ιθαγένεια. Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από τα τοπία της Ελλάδας και τα χρώματα της Λατινικής Αμερικής. Ένας χορός χρωμάτων στα έργα της, φανερώνει την ευαισθησία της ζωής και αφήνει ελεύθερα τα συναισθήματα να μας ταξιδεύουν σε άλλους τόπους και χρόνους, πιο λαμπερούς και πιο αισιόδοξους. Η έντονη αντίθεση των χρωμάτων μας προκαλεί, μας ανανεώνει και μας αφήνει τη γλυκιά αίσθηση της γνώσης. 
Το βράδυ των εγκαινίων ο γνωστός ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς  προλόγισε την έκθεση. Στον κατατοπιστικό και καλαίσθητο κατάλογο που κυκλοφορεί επ’ ευκαιρία της έκθεσης, ο Λεόντιος Πετμεζάς αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«…Οι πίνακες της συναρπάζουν όχι φευγαλέα αλλά με νερά και σύννεφα, ιριδισμούς και φυλλώματα, γρήγορες και συγκοπτόμενες πινελιές που επίκεινται χρωματικά σε ένα παιχνίδισμα που άπτεται του φωτός και της σκιάς. Χρησιμοποιεί γήινες και διακοσμητικές αποχρώσεις και εκδοχές. Οι θαυματουργοί καρποί που αποκομίζει από όλες αυτές τις οσμώσεις είναι αποτέλεσμα του τέλειου συνδυασμού ενός πηγαία αξεπέραστου ύφους εικονιάσεων με πύκνωση και αραίωση, λαζούρες, παστώματα, επικαλύψεις και παλίμψηστα, επάλληλες στρώσεις, ετερόκλητους αντικατοπτρισμούς και λαμπυρίσματα».
Έργα της Julia Guerrero υπάρχουν σε σημαντικές συλλογές, ιδρύματα, μουσεία και κέντρα τέχνης, όπως στην Κολομβία, Ιταλία, Γαλλία, Μεξικό, Βραζιλία, Αυστρία, Ρωσία Ουκρανία και Ελλάδα.
Η έκθεση στην αίθουσα τέχνης ENIGMA θα διαρκέσει ως τις 26 Οκτωβρίου 2013. Πρέπει και αξίζει να τη στηρίξουμε με την παρουσία μας.

Έλενα Χειρδάρη,Λεόντιος Πετμεζάς,Τζούλια Γκερέρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου