Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΝΙΝΟΥ ΣΤΟ ΒΟΟ


Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς,η ιδιοκτήτρια του ΒΟΟ Φωτεινή Δράκου και ο εικαστικός δημιουργός Οδυσσέας Αννινος

Στο γνωστό cafe -bar BOO,Σαρρή 21 στου Ψυρρή ο διακεκριμένος εικαστικός δημιουργός Οδυσσέας Αννινος παρουσίασε  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο  τέχνης από το σκηνοθέτη Τάκη Κατσέλη ενα ενδιαφέρον για το κοινό δρώμενο τέχνης  και πολιτισμού με δημιουργίες του  εμπνευσμένες από θεατρικές παραστάσεις.
Η εκθεση αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων παρουσιάσεων του Οδυσσέα Αννινου που ξεκίνησαν πέρυσι με το εικαστικό  αφιερωμα στο Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Πολυχώρο Αθηναίς ,συνεχίστηκαν σε αίθουσες τέχνης της Αθήνας  και της περιφέρειας ενώ υπάρχει προοπτική  για παρουσιάσεις στο εξωτερικό.
Την εκθεση επισκεύτηκαν πλήθος κόσμου απο τους χώρους της πολιτικής ,της τέχνης,φιλότεχνοι και κριτικοί τέχνης που μιλησαν με ιδιαίτερα κολλακευτικά λόγια για οτι παρακολούθησαν .
Ο Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς  που κείμενο του υπάρχει στην εκδοση για το αφιερωμα  του Οδυσσέα Αννινου στο Θόδωρο Αγγελόπουλου  επισημαίνει για το έργο του Οδυσσέα Άννινου: «Στο φόντο κάθε αφήγησής του απομονώνονται ιστορίες ανάγνωσης με νύξεις που ατενίζουν τα επιμέρους επεισόδια μιας ενδελεχούς αναφοράς. Τα χρώματα γίνονται εύστοχα οι μεσολαβητές μιας πληθωρικής γραφής.Οι φιγούρες και τα υπόλοιπα θέματα με διαφάνεια συνδυάζουν τεχνοτροπικά δεδομένα και συναποτελούν ένα ιδιότυπο περιβάλλον που λειτουργεί πολυδιάστατα, διαβάζεται διαφορετικά και προσφέρεται για πολλαπλές προσεγγίσεις».

1 σχόλιο: