Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΝΙΝΟΥ ΜΑΓΕΨΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤο επιτυχημένο δρώμενο τέχνης και πολιτισμού-αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο του καλλιτέχνη Οδυσσέα Αννινου μετά τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σε γνωστούς χώρους τέχνης της Αθήνας και αλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας παρουσιάστηκε 
με μεγάλη επιτυχία και με αφορμή  τον 2ο χρόνο μνήμης του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου σε τριήμερη πολιτιστική έκθεση με διοργάνωση του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσ/νίκης και συνδιοργάνωση της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού» στους χώρους του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης . 
Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: ο Υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ,ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ιωαννίδης ,οι πρέσβεις Ρωσίας, Γαλλίας, Σερβίας,ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,ο πρέσβης ειρήνης Βασίλης Τουλίκας ,οι Αντιδήμαρχοι Θεσ/νικης, ο εκπρόσωπος Γ.Ε. Στρατού, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Γ. Τζιούλης, ο Πρόεδρος Δημήτρης Μπουκόνης και τα Μέλη της Αμφικτυονίας και του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου».
Ο Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς  που κείμενο του υπάρχει στην εκδοση για το αφιερωμα  του Οδυσσέα Αννινου στο Θόδωρο Αγγελόπουλου  επισημαίνει για το έργο του Οδυσσέα Άννινου: «Στο φόντο κάθε αφήγησής του απομονώνονται ιστορίες ανάγνωσης με νύξεις που ατενίζουν τα επιμέρους επεισόδια μιας ενδελεχούς αναφοράς. Τα χρώματα γίνονται εύστοχα οι μεσολαβητές μιας πληθωρικής γραφής.Οι φιγούρες και τα υπόλοιπα θέματα με διαφάνεια συνδυάζουν τεχνοτροπικά δεδομένα και συναποτελούν ένα ιδιότυπο περιβάλλον που λειτουργεί πολυδιάστατα, διαβάζεται διαφορετικά και προσφέρεται για πολλαπλές προσεγγίσεις».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου