Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΆΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ


Bραβείο προσφοράς  έλαβε  από την Ευρωπαική Εταιρεία Επιστημόνων Καλλιτεχνών -Λογοτεχνών ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.Το βραβείο παρέδωσε στον τιμώμενο η Πρόεδρος της Εταιρείας Δρ.Ελπίδα Μητροπούλου στη τελετή που έγινε στο χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στο Κολωνάκι.
Η ΕΕΕΚΛ  που έχει αρκετά χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά πραγματα και στο κόσμο των γραμμάτων,της τέχνης και του πολιτισμού της Ελλάδας και του εξωτερικού έχει βραβεύσει κατά καιρούς αρκετούς σημαντικούς ανθρώπους και προσωπικότητες της τέχνης  του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής μεταξύ άλλλων την Μελίνα Μερκούρη,τον Ζυλ Ντασέν, τους Αρχιεπισκόπους Χριστόδουλο και Ιερώνυμο,τη συγγραφέα Λιλή Ζωγράφου,τη συγγραφέα Διδώ Σωτηρίου,τον Πρύτανυ Θεοδόση Πελεγρίνη,τον Θεωρητικό τέχνης και εικαστικό δημιουργό Κώστα Ευαγγελάτο,τον Ακαδημαικό Ευάγγελο Μουτσόπουλο,τον συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη,τους ζωγράφους Νίκο Χατζηκυριάκο -Γκίκα και Γιάννη Μόραλη ,τον Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη Αγγελο Δεληβοριά,τον καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά και αλλους.
Ο Λεόντιος Πετμεζάς έχει τιμηθεί παλαιότερα από την ΕΕΕΛΚ με βραβείο δοκιμίου της χρονιάς 2010 για το βιβλίο του΄΄Γιάννης Κουτσοχέρας, ο ηθοπλάστης διανοούμενος της πολιτικής συνείδησης'' και με βραβείο εξαίρετης ποίησης 2011 για το βιβλίο του ΄΄ Αρχείο συνείδησης''.


Ο Λεόντιος Πετμεζάς,ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΕΕΚΛ,Πρύτανης Λεωνίδας Κογκέτσωφ,ο Κώστας Ευαγγελάτος και η πρόεδρος της ΕΕΕΚΛ Δρ.Ελπίδα Μητροπούλου..

Φέτος τιμήθηκε για  ακόμη μια φορά  ο Θεωρητικός τέχνης -εικαστικός δημιουργός και εισηγητής των performance Kώστας Ευαγγελάτος  για την προσφορά του στη τέχνη και για την επέτειο 35 χρόνων ενασχόλησης του  με το ειδος των performance αλλά και των εξίσου επιτυχημένων δρώμενων τέχνης και πολιτισμού που εχει παρουσιάσει.
Ο Κώστας Ευαγγελάτος εχει τιμηθεί με επαίνους  για τη σημαντική προσφορά του στη τέχνη απο την εταιρεία το 2006 και το 2011.
Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε δεξίωση!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου