Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΜΙΛΆ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΩΚΟ

Ο άνθρωπος των αγώνων ,της πολιτικής και της τέχνης ,ο καθοδηγητής της ανανεωτικής ιδεολογίας Σωτήρης Σιώκος δεν είναι πιά κοντά μας.
Ζητήσαμε απο το γνωστό ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά να μας μιλήσει για τον άνθρωπο και αγωνιστή Σωτήρη Σιώκο που γνώριζε.
Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς  με συγκίνηση δήλωσε:
''O Σωτήρης Σιώκος ήταν μιά ευγενική φυσιογνωμία των γραμμάτων της τέχνης, της πολιτικής και της ιδεολογίας.Λάτρευε ουσιαστικά  και αγαπούσε την ομορφιά της ζωής, λειτουργούσε σαν θεματοφύλακας της συλλογικής ιστορικής μνήμης και των αγώνων του ανθρώπου για ενα πιό δίκαιο και ελεύθερο κόσμο.
Κινήθηκε μακρια απο κάθε εμπάθεια και κάθε φανατισμό.
Με ακούραστη και αεικίνητη πνοή, με  χαμόγελο και αξιοπρέπεια  ώς το τέλος έμεινε  στη μάχη για ότι  πρωτοποριακό,για οτι νέο, για οτι καλύτερο.Οι αγώνες του ταυτισμένοι με τα ιδανικά και τις ανώτερες ιδέες που πίστευε ήταν η πεπτουσία του βίου του.
Ακούραστος,ακέραιος, μειλίχιος ,καλωσυνάτος, σεμνός, γενναιόδωρος και ανιδιοτελής .
Πάλευε ατέρμονα και οραματίζονταν μια πιο όμορφη κοινωνία,μια άλλη τάξη πραγμάτων.
Με μια τεράστια πορεία ενεργή και γόνιμη στο σύγχρονο  συνδικαλιστικό χώρο στα κινήματα  της ειρήνης, του αντιμιλιταρισμού ,του αφοπλισμού,της συνείδησης,  στον αντιδικτατορικό αγώνα......Με ήθος και ευπρέπεια!!!!!!!
Από πολύ νωρίς ανέπτυξε πλούσια πολιτική  δράση  και  αναδείχτηκε  στους μεγάλους απεργιακούς αγώνες που εντάχθηκε.
Ανεκπλήρωτη είναι η παρουσία και η συμβολή του στην  οργάνωση και διευθέτηση  της  δημιουργίας της νέας παράταξης του ριζοσπαστικού συνδικαλισμού.
Είναι τεράστιο το κενό που αφήνει φεύγοντας,καθώς υπήρξε φωτεινό παράδειγμα σ όλη τη διάρκεια της εδώ παρουσίας του.''

2 σχόλια:

  1. Ναι Λεόντιε ,άνθρωπος του πολιτισμού ο ίδιος έχοντας σπουδάσει σκηνοθεσία, με θεωρητική αναζήτηση και πλούσια εμπειρία, αλλά και πολιτική σκέψη, έθετε τα ζητήματα της πολιτιστικής δράσης παντού και πάντοτε, με ό, τι και αν απασχολείτο. Είναι τεράστιο το κενο που αφήνει φευγοντας.

    Εξαιρετικό αφιέρωμα Λέοντιε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΟΝΤΙΕ , ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή