Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΠΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΟ GUEST HALL ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
Στη παρουσίαση της εκθεσης οι ζωγράφοι Σίσσυ Ζησίμου, και Αναστασία Μαντούδη-Βουρλιωτάκη,ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς,η καλλιτέχνιδα Πόπη Χατζηδάκη και ο πρόεδρος της Unesco Πειραιά και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης.

Εγκαινιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία , με παρουσία πλήθους φιλότεχνων και καλλιτεχνών η ατομική εκθεση  της εικαστικού δημιουργού Πόπης Χατζηδάκη στο χωρο τέχνης Guest Hall του Πέτρου Βλαντή ,Κύπρου 64 και Λαμπράκη 20 στη Γλυφάδα .

Η καλλιτέχνιδα επηρεασμένη από μνήμες του τόπου καταγωγής της, την μαγευτική Κάρπαθο, από σκέψεις και ονειρική διάθεση, δημιουργεί τα τελευταία χρόνια στη Γλυφάδα, όπου κατοικεί, Σε αυτή την ατομική εκθεση της παρουσιάζει πίνακες με αναφορες  δημιουργώντας μια εξαιρετική κατάθεση ψυχής.
Η Πόπη Χατζηδάκη έχει μαθητεύσει δίπλα στον αγιογράφο Γιάννη Παλαμίδη, και συνέχισε, αυτοδίδακτη, να πειραματίζεται και να ανακαλύπτει τα μονοπάτια της τέχνης…
Ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που εχει μελετήσει την εικαστική εργασία της επισημαίνει για το εργο της:''H Πόπη Χατζηδάκη κινείτε σε ενα αισθαντικό δρόμο με διαδοχική εναπόθεση της διαρκούς ορασης,με εναλλαγή αντιθέσεων και συναισθημάτων.Μέσα από την αλληλουχία των καταστάσεων εκπληρώνει τη διεξαγωγή ενός χρωματικού και σχεδιαστικού παιγνιδιού το οποίο εκφραζει με οικειο τροπο και υφος.Η διήγηση και η περιήγηση της στο τόπο καταγωγής της γίνεται με εσωτερική διαδρομή,με μετρικά και συσχετιστικά πρότυπα,με ασκημένη αντίληψη και ευαναγνωστη διάχυση.Η σύλληψη της αγγίζει τη καθαρση καθώς προβάλει ορατές αποκαλύψεις και ερμηνείες ενώ εμπεριέχει βιωματικές και εμπειρικές αποκλίσεις που εξυχνιάζουν ευρυματικά την εποπτεία της ιδιοτυπίας και της αισθητικής συγκίνησης''
Η Πόπη Χατζηδάκη  είναι μέλος Δ.Σ. της Π.Ε.Λ.Τ. (Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης), μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων, μέλος της Unesco Πειραιώς και Νήσων, της Εταιρείας «Φως Τέχνης Ανεσπερον» και σε άλλων Εικαστικών ομάδων. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Ιούνιοςενώ έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές.
Την έκθεση επιμελήθηκε  ο Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ε.Λ.Τ. (Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης) κος Τέλης Λαδογιάννης,κείμενο-χαιρετισμό του οποίου διάβασε ο εικαστικός δημιουργός Σταύρος Τζώρτζος 
Για το εικαστικό εργο της καλλιτέχνιδας μίλησαν ο πρόεδρος της Unesco Πειραιώς και Νήσων  Ιωάννης Μαρωνίτης.ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς,οι ζωγράφοι Γιώργος Λένης και Αναστασία Μαντούδη-Βαυρλιωτάκη  και αλλοι ανθρωποι της τέχνης που τοποθετήθηκαν με εγκωμιαστικά και θετικά σχόλια απέναντι στην εικασττική κατάθεση της Πόπης Ζατζηδάκη!!!!!!!!!!! Η ζωγράφος-Αγιογράφος Μαριλένα Φωκά,η ζωγράφος Μαρία Αντωνιάδου,ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς,και Aida Toska.
Η ελληνοαμερικανίδα εικαστική δημιουργός Argy Pappas -Tσιώτα,ο  ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς,η καλλιτέχνιδα Πόπη Χατζηδάκη και ο ζωγράφος -συγγραφέας Sandi Νικολαρέας


Η Ελένη Χαραμή-Ψικάκου,η Αida Toska,o Λεόντιος Πετμεζάς,η ζωγραφος Μαρία Αντωνιάδου,ο Μανώλης Ευδαίμων,η ζωγράφος Ελενα Κατσαντώνη και η εικαστική δημιουργός Βιβή Ευδαίμων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου