Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΣΤΗ 3Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΙΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ


Ποιήματα από τη ποιητική συλλογή του ''Αρχείο Συνείδησης'' θα διαβάσει ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς στην 3η εκδήλωση ποιητών του Μορφωτικού Oμίλου  Πετρούπολης  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου  2014 και θα ξεκινήσει  στις 7.30 μμ. στο Αίτιον,Τζιραίων 8-10.
Το βιβλίο ''Αρχείο συνείδησης '' του Λεόντιου Πετμεζά  που εκδόθηκε από τις εκδόσεις ''Καιροί Δράσης '' το 2010 και εχει συμπληρώσει μέχρι σήμερα τρεις εκδόσεις βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και από αλλους φορείς.
Περιέχει εκτος από τα ποιήματα 55 επιλεγμένα σχέδια ,φιλοτεχνημένα ακριβώς πάνω στην έμπνευση  και τη σύλληψη των ποιημάτων από τον κορυφαίο ζωγράφο,θεωρητικό της τέχνης και ποιητή Κώστα Ευαγγελάτο.
Στο πρόλογο του βιβλιου υπάρχει κριτικό σημείωμα  από την  ηθοποιό Αννα Φόνσου ενώ στη  προτελευταία σελίδα υπάρχουν απόψεις για τη ποίηση του Λεόντιου Πετμεζά από τους ανθρώπους των γραμμάτων :Τάσο Αθανασιάδη,Έλλη Αλεξίου,Νικηφόρο Βρεττάκο,Λιλή Ζωγράφου,Μαρία Ιορδανίδου,Γιάννη Κουτσοχέρα,Λιλίκα Νάκου,Διδώ Σωτηρίου. 
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο από το ποιητή στον πατέρα του Κωνσταντίνο Πετμεζά και η επιλογή  των ποιημάτων εγινε από τη μητέρα του Σοφία Πετμεζά.
Η εκδήλωση του Μορφωτικού  Ομίλου Πετρούπολης που  είναι αφιερωμένη στη ποιήτρια  και κριτικό Ελένη Γκίκα. θα έχει μουσική επένδυση από τον Γιάννη Μαρκαντωνάτο.
Συμμετέχουν με ποιητικές δημιουργίες τους  οι ποιητές  Δημήτρης Βαρβαρήγος,Ανδρέας Πουρής,Βασιλική Μελισσουργού,Γαβρίλης Ιστικόπουλος.Μαρία Τζανάκου,Νάνσυ Δανέλη.Νιόβη Ιωάννου,Τριάδα Ζερβού,Τζούλια Πουλυμενάκου,Τζούτζη Μαντζουράνη,Χαρά Κοσεγιάν,Αννα Μίχου,Ελένη Λύτρα και Τζένη Βλάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου