Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση: «Διαδρομές, Πορεία του χτες -Στα όνειρα του αύριο»


H συντονίστρια της εκθεσης Αrgy Pappas-Tσιώτα,η ζωγράφος Μαίρη Μπακογιάννη,ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που προλόγισε την έκθεση,η ζωγράφος-αγιογράφος Μαριλένα Φωκά,ο τραγουδιστής Μιχάλης Βιολάρης και η φωτογράφος Νatalia Tory.

H πρώτη φθινοπωρινή εικαστική συνάντηση των ART SELECTED WORKS στο xώρο του Βοοαrt. 

Οι Αrt Selected Works εγκαινίασαν με επιτυχία  τη πρώτη Φθινοπωρινή εικαστική συνάντηση 22 αναγνωρισμένων δημιουργών με θέμα ’’Διαδρομές, Πορεία του χτες -Στα όνειρα του αύριο’’, στο χώρο τέχνης ΒΟΟΑRT, Σαρρή 21 στου Ψυρρή.
Mια εκθεση -δρώμενο τέχνης και πολιτισμού στην οποία  συμμετείχαν με δημιουργίες τους  οι  διακεκριμένοι καλλιτέχνες: Σταυρούλα Ανδρέου, Φώτης Ασπρομάτης, Sugar Bongard, Mαρία Γαμβρέλη, Γιώρης, Νίνα Διακοβασίλη, Ελένη Ζαβαλάκου, Μαρία Ζιάκα, Κατερίνα Κοντογεώργη, Βασιλική Μπενετάτου, Θάλεια Μαγδαληνού, Χρυσούλα Μιχαλέλη, Χριστίνα Μυτηληναίου-Ιακωβίδου, Καίτη Πανάγου, Βίκυ Πανταζή, Βασιλική Παπαθεοδώρου, Αrgy Pappaς –Τσιώτα, Περσεφόνη Παυλή, Λεόντιος Πετμεζάς, Γιώργος Σαμαράς, Λώρα Σαμσονίδου, Μαριλένα Φωκά.
Ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που προσέγγισε θεωρητικά την έκθεση της βραδιά των εγκαινίων επεσήμανε:
«Οι βιωματικοί σχεδιασμοί σε αυτό το δρώμενο τέχνης δημιουργούν ένα ταξίδι στο χτες μέσα από μια διεργασία αλληγορικής φαντασίας .Πρόκειται για μια εικαστική περιπλάνηση του εσώτερου κόσμου, μια ενδοσκόπηση που κινητοποιεί και εκφράζει μηνύματα και νοήματα ζωής.
Όλοι οι καλλιτέχνες προσωποποιούν τα ανυπότακτα μοτίβα της φυσικής μεταβατικότητας και μετάλλαξης του ανθρώπινου συλλογισμού καθώς ενστερνίζονται τους υπάρχοντες νόμους της ογκολογικής βαρύτητας, της στωικότητας και της σφοδρότητας. Παρουσιάζουν εναργέστατα τους συνδυασμούς μιας διαπραγμάτευσης με ποιητική απόδοση που κατευθύνει ευπρόσδεκτα τα ενορατικά τοπία προς τα αναμενόμενα επινοήματα των αντανακλάσεων .
Προβάλλουν το εκρηκτικό βίωμα μέσα από το θεωρούμενο αντικείμενο με μια ένταση που αναμορφώνει το ομοιοπαθητικό κάτοπτρο του ψυχισμού.
Οδηγώντας το κοινό σε πρωτοποριακούς θεματολογικούς και νεωτεριστικούς ορίζοντες.
Η τέχνη τους ευχάριστα και καθησυχαστικά αγγίζει τη πεμπτουσία της αρχιτεκτονικής δόμησης , με πολυδιάστατες ωστόσο συνειδησιακές εκδοχές
Το περιεχόμενο, η φόρμα και η ύλη δένουν και φορτίζουν τις θεματολογίες, προς μια κατεύθυνση αρμονικής συνύπαρξης του σχεδίου και του χρώματος της πραγματικής εικόνας και αυτής που αντιλαμβανόμαστε εντέλει .
Οι απεικονίσεις ταυτόχρονα δένουν το ρεαλιστικό με το αντιθετικό στοιχείο , γεννώντας τη δύναμη που χρειάζεται ένα έργο για να υπάρξει.»
Στην έκθεση ,στα πλαίσια του αφιερωματος των ΑRT SELECTED WORKS σε ενα διαχρονικό δημιουργό τιμήθηκε ο τραγουδιστής Μιχάλης Βιολάρης,το πορταίτο του οποίου φιλοτέχνησε η αγιογράφος -ζωγράφος Μαριλένα Φωκά.
Ο συντονισμός της έκθεσης έγινε από την εικαστικό Argy Pappas-Tσιώτα.
.Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης ήταν το ATHENS LΕDRA HOTEL.


Η ζωγράφοι Βασιλική Παπαθεοδώρου και Μαίρη Μπακογιάννη,ο Λεόντιος Πετμεζάς.ο ζωγράφος Φώτης Ασπρομάτης και η Argy Pappas-Tσιώτα.


Η ζωγράφος Καίτη Πανάγου με το σύζυγό της Απόστολο Σταυρακούδη ιατρό,Δερματολόγο,ο Λεόντιος Πετμεζάς,η Argu Pappas-Τσιώτα και η επιχειρηματίας Ευη Κοσμίδου.


Ο ποιητής - Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιντούτου Πολιτισμού Παναγιώτης Τζανετάτος,ο Λεόντιος Πετμεζάς,η Argy Pappas-Τσιώτα και ο διεθνής δημιουργός -γλύπτης Εξηκίας Τριβουλίδης


H ηθοποιός Ευα Καμπίτση,η ζωγράφος Sugar Bongard,o Λεόντιος Πετμεζάς,η Αrgy Pappas-Τσιώτα και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ''Το Σκούμπι,ζωγράφος Ειρήνη Μαμάη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου