Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΠΕΤΜΕΖΑ «ΓΙΆΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΈΡΑΣ, Ο ΗΘΟΠΛΆΣΤΗΣ ΔΙΑΝΟΟΎΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS

Η Μαριλένα Φωκά,ο Λεόντιος Πετμεζάς και η Αφροδιτη Δρακοπούλου

Tο βιβλιο ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΠΕΤΜΕΖΑ «Γιάννης Κουτσοχέρας, ο ηθοπλάστης διανοούμενος της πολιτικής συνείδησης» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS.ME AΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 20 ΕΤΩΝ ΑΠΌ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ. 

Ο Όμιλος για την  UNESCO Πειραιώς και Νήσων σας προσκαλεί  στη παρουσίαση  του βιβλίου –δοκίμιου του Λεόντιου Πετμεζά  «Γιάννης Κουτσοχέρας, ο ηθοπλάστης διανοούμενος της πολιτικής συνείδησης» την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS, όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, επί της οδού Πειραιώς 73, (Στάση Μετρό: Κεραμεικός, στάση ΗΣΑΠ: Θησείο) στον Κεραμεικό.

Με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του Γιάννη Κουτσοχέρα, ο Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς συστήνει στο κοινό το βιβλίο-αφιέρωμα  του στην μεγάλη αυτή φυσιογνωμία με τα πολλά πρόσωπα. Ο Γιάννης Κουτσοχέρας ήταν Ποιητής, Νομικός, Βουλευτής καθώς και Ευρωβουλευτής ενώ διατέλεσε Πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO κατά τα έτη 1985-1988.
Την προσωπικότητα του Γιάννη Κουτσοχέρα σκιαγραφούν με βάση  αποσπάσματα από το βιβλίο οι ακόλουθοι:

·  Λεόντιος Πετμεζάς, Ιστορικός τέχνης
·  Μαριλένα Φωκά, Αγιογράφος και Ηθοποιός
·  Αφροδίτη Δρακοπούλου, Ποιήτρια και Ηθοποιός

·  Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης.

Δραματουργική επεξεργασία κειμένου: Λεόντιος Πετμεζάς

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο υλικό για τον τιμώμενο από το Ίδρυμα «Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα».

Θα ακολουθήσει  δεξίωση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ICOMOS
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου