Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ” ΑΛΙΚΤΥΠΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΙΙΙ”


O

Ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς,ο Κώστας Ευαγγελάτος και ο πιανίστας Μάριος Καζάς.


Με προσέλευση πολλών φιλοτέχνων, καλλιτεχνών και εκπροσώπων εικαστικών και λογοτεχνικών οργανισμών- παρά τη συνεχή βροχόπτωση- έγιναν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου στη gallery “Δεληολάνης”, Συγγρού 100, FIX, έναντι ΕΜΣΤ, τηλ: 210 8983000, Αθήνα.

Για τα έργα του καλλιτέχνη και τη διεθνή εικαστική πορεία του μίλησε ο διαπρεπής  ιστορικός τέχνης ,επιμελητής εκθέσεων, συγγραφέας Λεόντιος Πετμεζάς αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Μια ακόμη πτυχή επιτυχημένης απόδοσης στη δημιουργία του αποκαλύπτει ο εμπνευσμένος Κώστας Ευαγγελάτος στην ενότητα “Αλίκτυπες μορφές III” που παρακολουθούμε στην τωρινή έκθεση του. Στις τωρινές αισθητικές καταθέσεις του παρουσιάζονται έργα με ανάλογες μορφοπλαστικές φόρμες, με ποικίλες αποχρώσεις που επιτρέπουν στην εικαστική δράση να λειτουργεί ως αντίδοτο στη υφή της φθοράς.
Χρησιμοποιώντας την εμπειρία του αλλά και τη δυνατότητα να ελίσσεται και να εξελίσσεται πολυδιάστατα, πολυκύμαντα και πολυσήμαντα επεμβαίνει δυναμικά με νέες προτάσεις διαπραγμάτευσης του υπάρχοντος υλικού, το οποίο κινεί ευρηματικά και αντίθετα προς τη διαδικασία αποσύνθεσης που μοιραία επιφέρει ο χρόνος. Δίνοντας στα σπαράγματα που εξέβρασε στις παραλίες η θάλασσα μια νέα ταυτότητα. Ακολουθώντας το σχήμα των σανιδιών, σχεδιάζει αφαιρετικά και συνήθως μονοχρωματικά γυναικείες μορφές, με σιβυλλική έκφραση, πλάσματα που άφησαν το αποτύπωμα τους σε κάθε πολύπλαγκτο θαλάσσιο σώμα που άγγιξαν.”
Στη συνέχεια ο γνωστός πιανίστας και συνθέτης Μάριος Καζάς ερμήνευσε τρία έργα για πιάνο που ενθουσίασαν με την αρμονική τους υποβλητικότητα.
Η βραδιά των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με δεξίωση προσφορά του πολυχώρου γεύσης και τέχνης .
Η έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2015 και είναι επισκέψιμη καθημερινά 24 ώρες!! Για συνάντηση με τον καλλιτέχνη, τηλ: 210 7294259.
www.gisi.gr/evangelatos
O
Η λογοτέχνιδα Φαίδρα Ζαμπαθά -Παγουλάτου και ο καθηγητής Γεράσιμος Ρηγάτος
O
Η αγιογράφος Μαριλένα Φωκά,η ποιήτρια -ηθοποιός Αφροδίτη Δρακοπούλου και ο ζωγράφος Γιώργος Σάρδης.

O
                            Ο Κώστας Ευαγγελάτος με τη Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου 

OΟι ζωγράφοι Στέλιος Μαρούλης και Μαίρη Μπακογιάννη,ο Κώστας Ευαγγελάτος και η επιχειρηματίας Νανά Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου