Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

BΡABEYMEΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΠΕΤΜΕΖΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ THALIA BARBRA        O πίνακας ''Παιχνίδισμα'' του Λεόντιου Πετμεζά


 Ο πίνακας χαρίστηκε ως δώρο γενεθλίων, μια πολύ ευγενική και συγκινητική χειρονομία του δημιουργού Λεόντιου Πετμεζά προς την μικρή Thalia-Barbra , η οποία τον ανήρτησε στον παιδότοπο της σε περίοπτη θέση!!!!!!


Ένας υπέροχος, βραβευμένος πίνακας του Λεόντιου Πετμεζά ''ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑ'' που έχει εκτεθεί στο παρελθόν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  ανήκει εδώ και ενάμισι χρόνο στη συλλογή μιας μικρής συλλέκτριας της 5χρονης Thalia-Barbara.
 Για τον πίνακα ’’ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑ’ του Λεόντιου Πετμεζά έχουν γράψει σημαντικοί Έλληνες ιστορικοί τέχνης.!!!!!!!!!
Άξίζει να σταθούμε στις απόψεις κάποιων.
 H Αγγέλα Ταμβάκη επισημαίνει :’’Εκείνο που ουσιαστικά επιθυμεί περισσότερο να εκφράσει ο ζωγράφος, είναι το σκίρτημα της αδέσμευτης  και αθώας παιδικής ύπαρξης που συνεχώς ψάχνει να βρει, πίσω από τα φαινόμενα, τις πηγές της ζωής, του φωτός και του χρόνου, η τεχνική του περνά μέσα από μια αέναη περιπέτεια ανίχνευσης και αγάπης''.
Ο Δημήτρης Δεληγιάννης αναφέρει :’’Ο δημιουργός εμβαθύνει στη ευαίσθητη και αγνή σκέψη του παιδιού που γίνεται πράξη σε μια στιγμή.Πρόκειται για την απεικόνιση της ενορατικής πραγματικότητας του , που διαρκώς υπαινίσσεται και  επιζητεί, μολονότι γνωρίζει την ουσία της.»
Ο Νίκος Αλεξίου εγκωμιάζει το έργο τονίζοντας ότι:’’ Ο καλλιτέχνης δίνει έμφαση στη διαρκή αναζήτηση και την αέναη προσπάθεια του παιδιού για την εύρεση του τέλειου,της χαράς και της ευτυχίας. Στο έργο η βιωματική χροιά καθρεφτίζει τη  παιδική ψυχή’’.
Ο Αλέξανδρος Ξύδης  υπογραμμίζει πως:’’ Tο γεγονός  που απορρέει από το πίνακα είναι πως ο καλλιτέχνης διαμέσου της  έκφρασης επιτρέπει στο παιδί να  πρωταγωνιστεί  και  να ανιχνεύσει την αλήθεια της τρυφερότητας  και την αυθεντικότητα της ζωής. Η τεχνική του  έχει καταλυτική σημασία ,γίνεται παράγοντας  για την πληρέστερη απόδοση της συναισθηματικής εικόνας .

Πέρυσι ο βραβευμένος  πίνακας εκτέθηκε από την ART WAY  σε  επιτυχημένο δρώμενο τέχνης και πολιτισμού σε γνωστό χώρο τέχνης στη Παλαιά Πεντέλη οπου συγκέντρωσε  ιδιαίτερα επαινετικά  και εγκωμιαστικά σχόλια  ενώ υπάρχει η πρόθεση από την συλλέκτρια να εκτεθεί και πάλι στο μέλλον ωστε να εχουν την ευκαιρία  να τον δουν και άλλα φιλότεχνα παιδάκια.

Η αγιογράφος Μαριλένα Φωκά στην έκθεση της στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ρωσικής Πρεσβείας  με φόντο  δύο αγιογραφίες της  τον Όσιο Λουκά τον Ιατρό  και το  Στώμεν Καλώς, ο εικαστικός -ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και η μικρή Thalia-Barbra.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου