Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Στην παρουσίαση του GREEK INSTITUTE OF FINE ARTS διακρίνονται  τα μέλη του ΔΣ Γιώργος Κούρτης, Αλέξανδρος Γοργολίτσας,ο πρόεδρος Sandi Νικολαρέας, τα μέλη του Δ.Σ Εφη Βρανά, Αίντα Τόσκα,Νίκος Τσώλης ,η ιστορικός τέχνης Αννιτα Πατσουράκη και ο αντιπρόεδρος Πάνος Οπλοποιός.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Τέχνης και Πολιτισμού, είναι ένας φορέας που δημιουργήθηκε με ευρύτερο στόχο την υποστήριξη και οργάνωση των Ελλήνων καλλιτεχνών σε κοινούς δρόμους και αξίες, την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού της Ελλάδος σε όλο τον κόσμο, αλλά και την συγκροτημένη  προσπάθεια για τον επαναπατρισμό αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.
Η Επίσημη παρουσίαση του,πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29 – Κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου), την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 .
Στη βραδιά της έναρξης  παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις και οι στόχοι του νέο-ιδρυθέντος Ινστιτούτου που αφορούν την Τέχνη, τον Πολιτισμό, τις κοινωφελείς δράσεις και το όραμα του για την αναγέννηση και εξακτίνωση του Ελληνικού πνεύματος και τέχνης στα πέρατα της Οικουμένης.

Στην εκδήλωση  παρευρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού.

Η βραδιά πλαισιώθηκε με μουσική πανδαισία,έγινε ξενάγηση στους χώρους της Πινακοθήκης και στις μόνιμες εκθέσεις της και στη συνέχεια ακολούθησε κοκτέιλ-δεξίωση.

Την παρουσίαση συντόνισε η Ιστορικός Τέχνης κα Αννίτα Πατσουράκη.

Πιάνο επαιξαν οι σολίστ: Ελένη Μπελιμπασάκη και Φώφη Κονδύλη 

Το διοικητικό συμβούλιο του  Ελληνικού Ινστιτούτου Τέχνης και Πολιτισμού απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος: Σάντι Νικολαρέας .Αντιπρόεδρος:Πάνος Οπλοποιός.
Διοικούσα Επιτροπή:Νίκος Τσώλης, Γιώργος Κούρτης,Εφη Βρανά, Άϊντα Τόσκα,Αλέξανδρος Γοργολίτσας,
Επίτιμα Μέλη: Λεόντιος Πετμεζάς, Παναγιώτης Τζαννετάτος,Ράνια Κατωπόδη.

website : www.gifa.club facebook : facebook.com/gifa.eu twitter : @gifaclub

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου