Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Η Άννα Χατζησοφιά,υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ ΑθήναςΕνσωματωμένη εικόνα 1 
                                                                                              
 Η Άννα Χατζησοφιά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β Αθήνας, είναι συγγραφέας-ηθοποιός- σκηνοθέτης.
 Γεννήθηκε στον Τίρναβο. Σπούδασε θέατρο στις Δραματικές Σχολές Ωδείου Αθηνών και Β. Ρίτσου. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με αρκετούς θιάσους. Υπήρξε για χρόνια βασικό στέλεχος του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας «Θεσσαλικό Θέατρο».
Σαν συγγραφέας έγραψε και διασκεύασε έργα για το θέατρο και την τηλεόραση. Στο θέατρο σκηνοθέτησε, Φεϋντό, Σαίξπηρ, Καμπανέλλη, αλλά και επιθεώρηση. 
Έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως  ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ, ΛΟΛΑ και μαζί με τον Χάρη Ρώμα τους ΜΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ, ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ, ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ και άλλες. Διδάσκει συγγραφή σεναρίου. Είναι μέλος των ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων.
Εκπροσώπησε το ΣΕΗ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. 
                                    
 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ

Η Άννα Χατζησοφιά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας, στο σύντομο διάστημα της θητείας της, είχε έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα με σημαντικό αριθμό παρεμβάσεων σε θέματα παιδείας, πολιτισμού, όπως επίσης και υπεράσπισης εργασιακών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.
Σε μια συγκυρία υποβάθμισης του ρόλου της Βουλής, αλλά και απαξίωσης της ίδιας της έννοιας της πολιτικής, ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ένα διμέτωπο αγώνα εντός κι εκτός Κοινοβουλίου. Από τη μία πλευρά στάθηκε στο πλευρό της συντριπτικής πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας, που πλήττεται από την άγρια λιτότητα και την ανεργία, ενώ από την άλλη υπερασπίσθηκε κοινωνικά αγαθά, όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και το περιβάλλον. Σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο εντάσσονται τόσο οι παρεμβάσεις της Άννας Χατζησοφιά κατά τη συζήτηση μιας σειράς νομοσχεδίων όσο και η άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς την κυβέρνηση (ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις). 
Πολλά και ιδιαιτέρως χρήσιμα ήταν τα συμπεράσματα από το πρόσφατο ταξίδι της στη Βενεζουέλα, όπου συμμετείχε, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα, στο Διεθνές Συνέδριο των Καλλιτεχνών για την υπεράσπιση του ανθρωπισμού. Στη χώρα του Σιμόν Μπολιβάρ της δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Υπουργό Πολιτισμού της Βενεζουέλας.
Στον αγώνα για τερματισμό της λιτότητας, την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, δίνει την προεκλογική μάχη, μαζί με όλους τους συντρόφους, με το βλέμμα μπροστά, στην επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η μάχη αυτή θα είναι σκληρή, αλλά νικηφόρα για τους ανθρώπους που ζουν από την εργασία τους και ονειρεύονται και παλεύουν για Ψωμί και Τριαντάφυλλα και έναν κόσμο πιο δίκαιο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Ακολουθεί ένα σύντομο  video με αποσπάσματα από τις ομιλίες της Άννας Χατζησοφιά στο κοινοβούλιο.
Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου