Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΟΛΑΡΗΣ:'' ΕΝΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ'' ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΩΚΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΟΛΑΡΗΣ 

ΕΝΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Πριν από λίγο καιρό ο Μιχάλης Βιολάρης, γιόρτασε τα 48 χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι σε μια υπέροχη συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μαζί του εμφανίστηκαν  οι Τάκης Κωνσταντακόπουλος, η Αντριάνα  Κόλλια  και η ορχήστρα του, μόνιμοι συνεργάτες του εδώ και χρόνια. 
Την βραδιά τίμησαv πλήθος θαυμαστών  και φίλων  και  πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών όπως ο κ. Γεωργουσόπουλος, οι αδελφοί Τζαβάρα, ο Πρέσβης της Κύπρου και άλλοι.
 Την εκδήλωση είχε αναλάβει το Σπίτι της Κύπρου της πατρίδας του μια και ο Μιχάλης  μας ήρθε από το πανέμορφο νησί της Αφροδίτης πριν από χρόνια για να σπουδάσει στη Φιλοσοφική Αθηνών.
Με τις μουσικές του σπουδές, (Πτυχίο Ωδικής) και τη μοναδική φωνή του γρήγορα ξεχώρισε και κατέκτησε τις καρδιές του κόσμου .
Από εκείνη τη μέρα ακολούθησε μια μακρόχρονη πορεία στο χώρο που υπηρέτησε με υπομονή, συνέπεια, επιμονή , ήθος και αξιοπρέπεια. Εμφανίστηκε σε μπουάτ ,με τους Καίτη Χωματά, Πόπη Αστεριάδη, Ρένα Κουμιώτη , Λάκη Παππά, Γιώργο Ζωγράφο, Γιάννη Πουλόπουλο, Μανώλη Μητσιά. Έλαβε μέρος και πήρε πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έκανε τον πρώτο του δίσκο  και η μια επιτυχία διαδεχόταν την άλλη.  Ούλα χαλάλιν σου, Άσπρα καράβια τα όνειρά μας, Στέλλα, Μαυρομαλούσα κοπελιά, Βάρκα  χωρίς πανιά, τα Ρυάλια, Το δελφινοκόριτσο, Αν βουληθώ να σ΄αρνηθώ, ο Γιακουμής, Τι Λωζάννη, τι Κοζάνη. κ.α.
Τιμήθηκε όσο λίγοι καλλιτέχνες από σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Εθνάρχης Μακάριος , από φορείς πολιτισμού όπως  υπουργεία, δήμους σωματεία κ.λπ.
 Τραγούδησε στιχουργούς όπως ο Ιατρόπουλος , ο Δασακόπυλος και ποιητές  ο Ελύτης, ο Μόντης, ο Γκάτσος αλλά  και σπουδαίους συνθέτες όπως ο Σπανός , Ο Χατζιδάκις , ο Κόκοτος, ο Πλέσσας, ο Κουμπής Εμφανίστηκε  στο CARNECE HALL  στη Νέα Υόρκη. Υποστήριξε πάντα ποιοτικές δουλειές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Παρίσι, Βιέννη, Κύπρο, Λονδίνο κ.α. 
Τον Σεπτέμβριο είχα την τιμή να παρουσιάσω το πορτραίτο του στο εικαστικό δρώμενο των ART  SELECTED WORKS  που προλόγισε ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς στο BOOART.
O Μιχάλης Βιολάρης  είναι και παραμένει ένας σημαντικός διαχρονικός καλλιτέχνης που κάθε του εμφάνιση είναι μια  προσφορά στην τέχνη.


Μαριλένα Φωκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου