Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

ΤΖΩΝ ΜΟΔΙΝΟΣ: ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!!!!!!!!!!!


O Τζών Μοδινός,ο ζωγράφος Απόστολος Λάβδας και ο Σάντυ Νικολαρέας

Ο Sandi Nικολαρέας με τον ειδικό και επιστημονικό σύμβουλο τέχνης, επίτιμο μέλος  του Ελληνικού Ινστιτούτου τέχνης και Πολιτισμού Λεόντιο Πετμεζά

                                   Ο βιογράφος του Τζων Μοδινού, Πάνος Καλουδάς.


ΤΖΩΝ ΜΟΔΙΝΟΣ. Ενας μεγάλος καλλιτέχνης, ένας αξέχαστος δάσκαλος πολλών μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Παβαρότι. Τραγούδησε γύρω στις 250 φορές το Ριγολέτο που ήταν η μεγάλη επιτυχία του. Γεννήθηκε στην Κύπρο και μεγάλωσε στην Αμερική. Σπούδασε στη Νέα Υόρκη Μελοδραματική και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μιλούσε απταίστως πέντε γλώσσες και ήταν δεινός τενίστας. Εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα θέατρα όλου του κόσμου ερμηνεύοντας σπουδαίους ρόλους.Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ελλάδα. Είχε κάνει τρεις γάμους και είχε  δυο παιδιά τον Αλέξανδρο και τον Φίλιππο.
ΠΛΗΘΩΡΙΚΉ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΑ, ΜΙΑ ΜΕΓΆΛΗ ΚΑΡΔΙΆ.Ένας άνθρωπος όλο χαμόγελο που είχε πάντα να πει μια καλή κουβέντα για όλους και για όλα. Έφυγε από κοντά μας πριν από ένα περίπου χρόνο. Είχε διατελέσει διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εκανε μαθήματα φωνητικής σε νέους καλλιτέχνες τους οποίους στήριζε και  βοηθούσε πολύ.
Η Μαριλένα Φωκά είναι μια από τις  μαθήτριες  του  που διακρίθηκαν σε  ερμηνευτικό επίπεδο. Συνεργαστηκε με  τον μεγάλο λαικό συνθέτη Νάκη Πετρίδη.Προσωπικός φίλος του ήταν  και ο αξιόλογος και πολυτάλαντος σκηνογράφος, ζωγράφος, ερευνητής ,συγγραφέας και διευθυντής του Eλληνικού iνστιτούτου τέχνης και  πολιτισμού Sandi Nικολαρέας . 
Η βιογραφία του Τζών Μοδινού γράφτηκε από τον έγκριτο δημοσιογράφο-συγγραφέα Πάνο Καλουδά. Θα μας μείνεις αξέχαστος Τζώνυ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου