Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ:NEA ANΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΗΟι εκδόσεις Ζήτη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Νέα Ανθρωπολογία Και Μοντέρνα Τέχνη, σε επιμέλεια Βασίλη Φιοραβάντες.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Γ. Λαζαράτος αν. Καθηγητής-Ιόνιο Παν/μιο
Θ. Βακαλιός, ομ. Καθηγητής Δημ. Παν/μιο Θράκης
Ε. Χατζηαργυρού γλύπτρια
Ε. Μαυρομάτης ομ. Καθηγητής Α.Π.Θ.
Στην εκδήλωση θα παρέμβει ο Στ. Μπαμπάς νομικός-κοινωνιολόγος.
Θα συντονίσει ο K. Καποδίστριας ηθοποιός-σκηνοθέτης
Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα: στο πιάνο, ο συνθέτης Βασίλης Σταμάτης θα συνοδέψει την τραγουδίστρια Φωτεινή Σαββατιανού σε μελοποιημένα τραγούδια των Θεοδωράκη, Λοΐζου και του ίδιου του συνθέτη.
Τα κείμενα του παρόντος τόμου, προϊόν μακροχρόνιων ερευνών και θεωρητικών επεξεργασιών, ατομικών και συλλογικών, καλύπτουν μια συγκεκριμένη όσο και κρίσιμης σημασίας εκδοτική ανάγκη, σχετικά με το πρωτεύουσας σημασίας θέμα της Νέας Ανθρωπολογίας, υπό σύλληψη, συγκρότηση σε συνθήκες βαθιάς, πολύμορφης και παρατεταμένης κρίσης, σε συνδυασμό με τη θεωρητικοποίηση της μοντέρνας τέχνης, που υπηρετούμε επί σειρά ετών στο πανεπιστήμιο και γενικότερα στο ερευνητικό πεδίο.
Οι αντιθέσεις και κυρίως οι αντινομίες του συστήματος στην εποχή της παγκοσμιοποίησης σε κρίση και σε ολοκληρωτική μετεξέλιξη μέσω αυτής προς νέες και αυταρχικότερες μορφές οξύνονται. Άρα μόνο μέσα από τη (μετα)κριτική ανάλυσή τους μπορεί να συλληφθεί ένα νέο, μοντέρνο ανθρωπιστικό πρόταγμα, ένα νέο απελευθερωτικό καθολικό σχέδιο πάντοτε για τον άνθρωπο και του ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου