Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Ο SANDI ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Η ζωγράφος Πόπη Χατζηδάκη,ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς,η Ελένη Χαραμή-Ψικάκου,η ζωγράφος Μαίρη Μπακογιάννη και ο ζωγράφος Sandi Nικολαρέας στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στο Κολωνάκι.  


Ο   Sandi Νικολαρέας με το πρόεδρο του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων Ιωάννη Μαρωνίτη σε αλλο σημαντικό δρώμενο τέχνης!!!!!


Εγκαινιάζεται απόψε στις 7.30 μμ η νέα αναδρομική εκθεση με τίτλο του διακεκριμένου εικαστικού δημιουργού Sandi Νικολαρέα  στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).

Την έκθεση θα προσεγγίσει θεωρητικά ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που εχει μελετήσει για πολλά χρόνια  την  συνολική εικαστική δημιουργία του καλλιτέχνη!!!!!!!!!!!! 


        Για τις σημαντικές  εικαστικές αποδόσεις του Sandi Νικολαρέα ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει: 
                    
'Πολυδιάστατος  με  πολυκύμαντη, προικισμένη  προσωπικότητα ο καλλιτέχνης-δημιουργός Sandi Νικολαρέας  σε όλη τη διάρκεια της γόνιμης  πορείας του λειτουργεί πολυσήμαντα. Σε διαφορετικές κλίμακες, επιφάνειες και επίπεδα. Εισάγει το κοινό σ ένα κόσμο ποικίλων συναισθημάτων, σε  ένα τόπο στον οποίο οι  καταθέσεις του αναμφίβολα δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά  την  σημαντική έμπνευση  του. Σκέπτεται, συλλογίζεται, εμβαθύνει  και καθοδηγεί τις  χρωματιακές και σχεδιαστικές  οντότητες χρησιμοποιώντας τη προσθήκη  των ανάλογων  υλικών που δένουν επιδέξια και αυτόνομα στις φόρμες που φιλοτεχνεί. Η ζωγραφική του  είναι ευχάριστη, καθησυχαστική. Στις γλυπτικές κατασκευές του το περιεχόμενο, η μάζα και η ύλη  τείνουν σε μια  αναπαράσταση που φορτίζει τον θεατή προς μια αισθαντική κατεύθυνση. Θαυμάζοντας τα  επιτεύγματα του νιώθουμε  την επιθυμία  να δούμε την πραγματική εικόνα και γρήγορα αντιλαμβανόμαστε  την  ιδιαίτερη σημασία της. Η  τεχνική του  αγγίζει τη ματιά και  έλκει την ψυχή, αντικρίζει τη σκέψη .Την αγκαλιάζει ώστε να αντιληφθεί  τη απεικόνιση που μας περιβάλλει  και ταυτόχρονα  να  ζει την  αντίθεση που γεννιέται από τη  ποιητική ένταση με  την οποία κάθε έργο  μπορεί να υπάρξει ως ξεχωριστό μοντέλο στη ζωγραφική του.''


 Θα ακολουθήσει Δεξίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου