Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ«ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑΣ, Ο ΗΘΟΠΛΑΣΤΗΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΠΕΤΜΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS


Η συγγραφέας Λέττα Κουτσοχέρα,η ποιήτρια-ηθοποιός Αφροδίτη Δρακοπούλου,ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και η αγιοργράφος-ηθοποιός Μαριλένα Φωκά 


Με ιδιαίτερη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες  η παρουσίαση του βιβλίου – δοκίμιου του Λεόντιου Πετμεζά με τίτλο «Γιάννης Κουτσοχέρας, ο ηθοπλάστης διανοούμενος της πολιτικής συνείδησης» από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS, όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCOΠειραιώς και Νήσων, επί της οδού Πειραιώς 73.
Με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του Γιάννη Κουτσοχέρα, ο ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς παρουσίασε στο κοινό το βιβλίο-αφιέρωμα στην μεγάλη αυτή φυσιογνωμία με τα πολλά πρόσωπα.
Ο Γιάννης Κουτσοχέρας υπήρξε Ποιητής, Νομικός, Βουλευτής καθώς και Ευρωβουλευτής ενώ διατέλεσε Πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO κατά τα έτη 1985-1988.
Την προσωπικότητα του Γιάννη Κουτσοχέρα σκιαγράφησαν με βάση τα αποσπάσματα από το βιβλίο ο Λεόντιος Πετμεζάς, η Μαριλένα Φωκά, Αγιογράφος και Ηθοποιός και η Αφροδίτη Δρακοπούλου, Ποιήτρια και Ηθοποιός.
Χαιρετισμό απευθυνε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης.
Το βιβλίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα διδακτορική και επιστημονική διατριβή.

Η Δραματουργική επεξεργασία του κειμένου   για τη συγκεκριμένη παρουσίαση εγινε από  τον  συγγραφέα  Λεόντιο Πετμεζά.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο υλικό για τον τιμώμενο από το Ίδρυμα «Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα».
Ο Λεόντιος Πετμεζάς,η Μαριλένα Φωκά,ο πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μαρωνίτης και ο εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος


Η  εκδήλωση θεωρήθηκε από τα ΜΜΕ μια από τις σημαντικότερες  του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΞΣ : ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “F-act”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου