Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ, PERFORMANCE ΣΤΟ POLIS ART‏


ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ, PERFORMANCE ΣΤΟ POLIS ART‏

Ο καλλιτέχνης παρουσίασε μια μεγάλη σειρά επιλεγμένων έργων του με μορφές και σύμβολα που αναδύονται οπτικά με παστόζο χρώμα, σε καμβά, χαρτόνι και ύφασμα και σε ξύλινες αλίκτυπες επιφάνειες και φόρμες στο χώρο με σινική μελάνη, στυλό και ακρυλικό καθώς και συνθέσεις με μικτές τεχνικές ιδιαίτερης αρμονίας και ομορφιάς.

Επίσης τα λευκώματα τέχνης με έργα του, τις ποιητικές συλλογές του, τις εκδόσεις με αισθητικά δοκίμια καθώς και η συλλεκτική σειρά των εικαστικών Ημερολογίων ART-EST από το 2008 μέχρι και φέτος.


Στην παρουσίαση των εγκαινίων της έκθεσης, που συντόνισε ο ιθύνων δημιουργικός νους του POLIS ART Βασίλης Χατζηιακώβου, μίλησαν διακεκριμένες προσωπικότητες του λόγου και της τέχνης για το ζωγραφικό και ποιητικό έργο του, την αισθητική ελληνικότητα του, την εννοιολογική τολμηρότητα του αλλά και τη διεθνή του απήχηση και εμβέλεια από την εποχή των σπουδών του στη Νέα Υόρκη μέχρι σήμερα.Η Βίβιαν Γιαννούδη- Αυγερινού, λογοτέχνις, κριτικός, ερευνήτρια, η Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου, λογοτέχνις, η Ιωάννα Καρατζαφέρη, συγγραφέας, κριτικός, η Άννα Κελεσίδου, λογοτέχνις, καθ. Δρ Φιλοσοφίας, ο Βασίλης Λούκας, δημοσιογράφος, συγγραφέας, η Άννα Μαρκοπούλου, καθ. Δρ. Επιστημών της Αγωγής Παν. Σορβόννης και ο Λεόντιος Πετμεζάς, ιστορικός της Τέχνης, εικαστικός επιμελητής, συγγραφέας, παρουσίασαν και ανέλυσαν με εμβρίθεια και γλαφυρότητα την δημιουργική υπόσταση του Κεφαλονίτικη κοσμοπολίτη καλλιτέχνη.Το "παρών" έδωσαν και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων όπως η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, η Πανελλήνια Ένωση Λόγου και Τέχνης, ο καλλιτεχνικός Σύλλογος το " Εργαστήρι" της Ηλιούπολης, η Εραλδική και Γενεαλογική Εταιρία, μέλη του Εικαστικού Επιμελητηρίου κ.α . Ακολούθησε κοκτέιλ και κέρασμα με μάντολες από την παραδοσιακή " Βοσκοπούλα" με πολλές συζητήσεις και ευχάριστη ατμόσφαιρα ενώ οι νιφάδες έπεφταν στο χειμερινό σκηνικό της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου