Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Aτομική Έκθεση Αγιογραφίας της Μαριλένας Φωκά στο Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.Από τις 19 εως τις 23 Μαίου 2015 θα διαρκέσει η πρώτη έκθεση αγιογραφίας της Μαριλένας Φωκά  με τίτλο ‘’Μέθεξη στη Ρωσική Αγιογραφία’’ στο  Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα ,Τζαβέλα 7 στο Χαλάνδρι.

Στην έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 18 Μαίου 2015 στις 19μμ για το έργο της δημιουργού θα μιλήσουν :
ο Θεωρητικός –Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς ,ο δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας Πάνος Καλουδάς και ο Γέροντας Χριστόφορος, Πρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος ’’Aγιος Χριστόφορος’’.


Για την αγιογραφική εργασία της Μαριλένας Φωκά ο Θεωρητικός –Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει:
’’H αγιογράφος   Μαριλένα  Φωκά στην παρούσα ατομική έκθεση της καλύπτει  ένα ιδιαίτερο φάσμα των  εικαστικών αναζητήσεων της, το οποίο εκτείνεται και  εξαντλείται   συγκεκριμένα  στο  απόλυτο στοιχείο της ευειδούς αγιογραφικής απόδοσης. Με όχημα εφ ενός το ρεαλιστικό μεταίχμιο και αφ εταίρου τη συνέχεια προς την προχωρημένη  εικονογραφία , επιλέγει  να παρουσιάσει το οραματικό, το ονειρικό και το ποιητικό μοτίβο απεικόνισης ,εμπλουτίζοντας το με την απαιτούμενη ευλάβεια και τον πρέποντα σεβασμό  που  το κάνουν να  κυριαρχεί    και να  αναδεικνύεται  σε  βασικότερο ρυθμιστή  της  αισθητικής αντίληψής  που έχει επιλέξει. Δημιουργεί πολυσήμαντα και πολυδιάστατα  με επάλληλες στρώσεις υλικού κάτω από την καθοδήγηση μιας εμπνευσμένης χωρονομικής γραφής, που  εμφανίζεται ευπρόσδεκτα  στην  οξύτητα των περιγραμμάτων, στα επιλεγμένα σχήματα και στα κατάλληλα  χρώματα  που  εκπέμπουν  εικαστική διαύγεια και διαφάνεια άποψης στο μάτι του θεατή.’’


Η αγιογράφος-εικαστικός Μαριλένα Φωκά κατάγεται από την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Έχει λάβει μέρος μέχρι σήμερα  σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε γνωστούς χώρους τέχνης και πολιτιστικά κέντρα. Έχει συνεργαστεί με φορείς πολιτισμού όπως η Αrt Way και οι Art Selected Works.Είναι κόρη της διακεκριμένης εικαστικού Θάλειας Μαγδαληνού. Πίνακες και αγιογραφίες της ανήκουν σε συλλογές.Eχει λάβει τιμητικές διακρίσεις και επαίνους για την εικαστική εργασία της.
 

Για το έργο της έχουν μιλήσει εγκωμιαστικά και επιδοκιμαστικά  γνωστοί ιστορικοί και κριτικοί τέχνης .

Τη βραδιά των εγκαινίων οι συμμετέχοντες στη παρουσίαση της έκθεσης ‘’Μέθεξη στη Ρώσικη Αγιογραφία’’ θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις-επαίνους από την Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού.Θα ακολουθήσει  δεξίωση.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά τις ώρες 10.00 πμ -18.00 μμ.
Την Πέμπτη τις ώρες 10.00 μμ-21μμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου