Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

MEΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΩΝ ART SELECTED WORKS ΣΤΟ ΚΟΛΩNAKI


 Η εικαστικός-αγιογράφος Μαριλένα Φωκά με τον θεωρητικό-ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά και την Τhalia Barbra με φόντο τη ξεχωριστή βραβευμένη θαλασσογραφία του Λεόντιου Πετμεζά.  


ΟΙ ART SELECTED WORKS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗ  ''ΘΕΡΙΝΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ '' ΠΟΥ ΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ HAPPENING KAI EVENT ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 KAΘΩΣ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΕΥΡΥΜΑΤΙΚΟ PROJEGT KAI ENΤΥΠΩΣΙΑΚΟ CONCEPT.

H  ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ TΩΝ ΑΝΓΜΩΡΙΣΜΈΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΏΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ  ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΗΤΑΝ:" ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ "O Λεόντιος Πετμεζάς με τον ναύαρχο ε.α,πρόεδρο του Μουσείου Ιστορικών και Στρατηγικών Μελετων ''Κ'' Χρήστο Κουτσούκο και τη σύζυγο τουΛΑΜΠΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ, ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ,ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΜΕ ΠΥΚΝΗ ΣΥΡΡΟΗ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ  ΠΡΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ 
ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ:

''Η σκιαγραφημένη πραγματικότητα του θαλάσσιου στοιχείου στη παρούσα εικαστική κατάθεση παραθέτει μνήμες που πυροδοτούν και μεταδίδουν εικονίσεις  και εικονιάσεις άρρηκτα δεμένες με την ιστορικότητα, την οικουμενικότητα τη παγκοσμιότητα και την υποβλητική επιστέγαση του συμβόλου..Οι σεκάνς που απομονώνονται στους πινακες  με 
τεχνική γεωμετρία και ακρίβεια αποτελούν ντοκουμέντα εποχής με μελλοντικούς ορίζοντες που μας εισάγουν σε ενα πολύπλοκο αισθησιακό κόσμο με πτυχές στάσης και διαύλους επικοινωνίας......" 
Η Μαριλένα Φωκά με  τη Τhalia Barbra και τον Λεόντιο Πετμεζά κοντά στην αγιογραφία της ''Παναγία η Θαλασσινή'' που εντυπωσίασε το κοινό.

ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ.ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΙΑΝΟ ΑΠΟ  ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗ  ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΟΡΙ.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ THΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΟΥΛΑ PAPPAS-ΤΣΙΩΤΑ      


Η ΘΕΡΙΝΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ .
Η ΒΡΑΔΙΑ ΠΛΑΙΣΙΩΘΗΚΕ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ 
ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  ''ΜΥΣΤΙΚΑ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ - Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗ'' .

ΠΡΟΛΟΓΗΣΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ  ΡΟΥΛΑ PAPPAS- TΣΙΩΤΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΠΟΙΗΤΡΙΑ -ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΜΥ ΤΖΩΑΝΝΟΥ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΕΖΟΥ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ  ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΥΦΗ  ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΜΑΡΙΑ ΣΥΜΕΩΝ.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ....
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου