Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ!!!!
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΩΚΑ


H ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΡΙΤΖΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΩΚΑ

 •         
  •                                      Ο ''Ιησούς Πάσχων'' των Μαριλένας Φωκά-Λεόντιου Πετμεζά

  Μεγάλη επιτυχία είχε η φετινή έκθεση   αγιογραφίας και εικαστικών  στο χώρο της εκκλησίας του προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή στην οποία συμμετέχει με δημιουργίες της η Μαριλένα Φωκά μια απο τις σημαντικότερες αγιογράφους των τελευταίων χρόνων.
  Eκτός απο τις  αλλες δημιουργίες  της είχε  συμπεριλάβει  δυο εικόνες της  που είχαν εκτεθεί για πρώτη φορά με επιτυχία στο Πολιτιστικό κέντρο της Ρωσικής Πρεσβείας το ''Άγιο Πνεύμα''  και το εργο '' Ιησούς Πάσχων'' που το  φιλοτέχνησε σε συνεργασία με τον κορυφαίο ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά ο οποίος   παρεβρεθηκε  και τίμησε την έκθεση με την παρουσία του.
  Τα δύο αυτά μοναδικά εργα  της  βραβευμένης  αγιογράφου Μαριλένας Φωκά που κόσμησαν την παρούσα εκθεση αποκόμισαν ευμενή κριτικά σχόλια από αναγνωρισμένους ιστορικούς τέχνης. 

  Μετά την Θεία Λειτουργία ,το απόγευμα και το βράδυ, οι πιστοί  είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα της ομάδας των Αγιογράφων του καθηγητή  της Σχολής καλών τεχνών της Βενετίας Σπύρου Κορδολαίμη στο χώρο του πνευματικού κέντρου της εκκλησίας.
  Ανάμεσα στις εικόνες εκτέθηκαν  αποτυπώσεις των '' Αγίου Νικολάου'','' Προφήτη Ηλία'', ''Παναγίας του Ρίτζου'', ''Ιησού Χριστού'' ''Μικρού Εμμμανουήλ'' κ.α.
  καθώς και έργα ζωγραφικής όπως τοπογραφίες, νεκρή φύση, αποτυπώσεις από το ζωικό βασίλειο,κολάζ, κ.α. 

  Πολύς κόσμος επισκέφθηκε και φέτος  και εδωσε το παρόν  στη παρουσίαση οπως κάθε χρόνο ανάμεσα τους καλλιτέχνες ,φιλότεχνοι,κριτικοί τέχνης ,άνθρωποι του κλήρου αλλά και τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου