Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

O ''ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ'' ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΩΚΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ.


Η Μαριλένα Φωκά με τον σύζυγο της ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά και την κόρη της Thalia-Barbra στην  παράδοση της σημαντικής  αγιογραφίας της ''Αγιος Λεόντιος'' .  


Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 8.30 μμ, εγκαινιάζεται  η νέα  ομαδική εικαστική έκθεση έργων από τη μόνιμη συλλογή της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη του διεθνή δημιουργού Κώστα Ευαγγελάτου στο Αργοστόλι, με τίτλο “ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΙ”.

Τα έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, μεταξοτυπίες και κατασκευές, απαρτίζουν ένα ενδιαφέρον και εκπαιδευτικό φάσμα των σύγχρονων εικαστικών αναζητήσεων με κύριο θέμα το ανθρώπινο πρόσωπο και υπαρκτούς ή νοητικούς τόπους.
Τα έργα που επιλέχθηκαν για την έκθεση όπως και όλα τα έργα της συλλογής, προέρχονται από ευγενικές προσφορές των ίδιων των καλλιτεχνών, συλλεκτών και φιλότεχνων.

Στην έκθεση σε περίοπτη θέση θα εκτεθεί η  εξαίρετη  και μοναδική αγιογραφία ''Αγιος Λεόντιος'' της διακεκριμένης και βραβευμένης εικαστικού -αγιογράφου Μαριλένας Φωκά
O πίνακας που εχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από αναγνωρισμένους ιστορικούς τέχνης oπως ο Plamen Bonev,η Katia Velonia -Dardano ,o Θάνος Χρήστου παρουσιάζεται για  δεύτερη συνεχή χρονιά. 
Το σημαντικό έργο-επίτευγμα αποτελεί μόνιμο έκθεμα της Πινακοθήκης .
Υπήρξε ο προάγγελος μιας εξαίρετης αγιογραφίας της Μαριλένας  Φωκά με τον τίτλο  "Ο Άγιος Λεόντιος"   που παρουσιάστηκε  στην Αθήνα στην επιτυχημένη  ατομική έκθεση της αγιογράφου ''ΜΕΘΕΞΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ'' στο Πολιτιστικό και Επιστημονικό κέντρο της Ρωσικής Πρεσβείας ενώ πρόκειται να παρουσιαστεί ξανά στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου  της Αθήνας στην έκθεση -δρώμενο τέχνης των Θάλειας Μαγδαληνού -Μαριλένας Φωκά '' ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ '' τον προσεχή Δεκέμβριο.

Στην εκθεση της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Rodopi εκτίθενται 60 εικαστικά έργα διακεκριμένων  και νεότερων Ελλήνων και διεθνών  δημιουργών .

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ” ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΙ” ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ: 16-26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

Ανοικτά :Καθημερινά: 8μμ-10μμ Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLLA RODOPI, Ι.ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου