Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ O ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ''ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΩΚΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ART WAY!!!!!!!!!!


 Ο ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ BOO ART CAFE BAR,(Σαρρή 21 Ψυρρή) και η ART WAY παρουσιάζουν από 27 Δεκεμβρίου 2015 έως 3 Ιανουαρίου 2016 τα έργα 25 καλλιτεχνών.

ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ <Η ΤΕΧΝΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ>

Οι διοργανωτές της έκθεσης επισημαίνουν για την παρούσα εικαστική κατάθεση:
‘’Η Τέχνη ανάμεσα στο χρόνο είδαμε ότι με την πλαστική της έκφραση οδηγήθηκε στην αντίληψη του χώρου ως χρωματική ενέργεια και μέσα από αυτήν της την ιδιότητα, ανέδειξε το ρυθμό στη ζωγραφική που είναι βαθειά συνδεδεμένος σε μια σχέση εξάρτησης και ελευθερίας. από τις χρωματικές συνθέσεις, και μια παλμικότητα μέσα από τα καθαρά σχέδια και μέσα από τους επιλεγμένους χωροχρόνους, για να μας οδηγήσει στην ελευθερία της σύνθετης σκέψης.
Σήμερα οι καλλιτέχνες, εμμένουν στο αίσθημα οικειότητας και ασφάλειας που αναδύει η γραφή αυτή είτε ως ιδέα ,είτε με τεχνική δεινότητα ,δημιουργούν όμορφα έργα, προσεγγίζοντας από διαφορετικούς δρόμους την Τέχνη , δρόμους παραστατικούς ή πλήρους ασάφειας, αφαιρετικούς με ή χωρίς εννοιολογική πρόθεση, επιζητώντας την αναγκαία συμμετοχή και ανταπόκριση του θεατή.
Ο θεατής απελευθερωμένος από αφηγηματικές φλυαρίες, δεν μένει παρά να απολαύσει την καλαισθησία του απέριττου, του αρχέγονου και να συνυπάρχει με τους υπαρκτούς συσχετισμούς των επιπέδων με τους υποτιθέμενους συσχετισμούς του φανταστικού.
Δύσκολα παίρνουμε το βλέμμα μας πάνω από τα έργα, καθώς αυτά δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν , αλλά κρύβουν μια εσωτερική ομορφιά και ζωγραφικό ήθος, είτε ως προς το νόημα της Τέχνης, αυτό καθ΄αυτό, είτε ως προς την διαχρονικότητα της Τέχνης Έτσι τελικά, χωρίς να το επιδιώκουν , αμφισβητούν την αισθητική μιας παγκοσμιοποιημένης εγκυρότητας- που μας έχει κουράσει- ξαναφέρνοντας το θέμα της ζωγραφικής χειρονομίας.’’

Στην έκθεση συμμετέχει η βραβευμένη εικαστικός –αγιογράφος Μαριλένα Φωκά με την αγιογραφία ‘’Αγιος Νικόλαος’’.    

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΙΚΑ,AΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ,ΓΙΟΒΑΝΟΒ ΦΤΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΡΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ,HILDEGART DIMOULI
KAKAΓΙΑΝΝΗ ΣΑΛΕΠΗ ΕΛΕΝΗ,ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΕΛΣΑ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ,ΚΑΡΙΩΤΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΚΡΑΝΙΔΗ ΠΟΠΗ,ΛΥΚΟΥΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,ΜΩΡΑΪΤΗ ΕΦΗ
ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΙΑΝΑ,ΝΑΣΚΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ,ΞΗΡΑΚΗ ΒΑΣΩ
ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ,ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ,ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ,ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ,ΤΙΓΚΑ ΕΛΕΝΑ,ΦΩΚΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ,ΧΑΡΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου