Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2016 ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΩΛΚΟΣ


Ο εκδότης  Κωνσταντίνος Κορίδης,η  ηθοποιός Μπέτυ Αρβανίτη,ο  εκδότης Γιάννης Κορίδης,ο συγγραφέας  Θανάσης Νιάρχος και ο δημοσιογράφος  Πάνος Σόμπολος στην παρουσίαση του Ημερολογίου.

Οι εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ παρουσίασαν με επιτυχία το νέο βιβλίο «Ποιητικό Ημερολόγιο 2016» του Γιάννη Κορίδη στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 & Βουκουρεστίου, 1ος όροφος)

H παρουσίαση  του τόμου εγινε  από τον  συγγραφέα Θανάση .Θ.Νιάρχο .Ποιήματα απήγγειλε η ηθοποιός Μπέτυ Αρβανίτη .Χαιρετισμό  απεύθυναν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς  και ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος.

Πλήθος κόσμου του πνευματικού ,λογοτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου παρεβρέθηκε στην εκδήλωση και στη δεξίωση που ακολούθησε οπου γεύτηκαν νόστιμα εδέσματα από εναν εξαιρετικό μπουφέ .

Το ποιητικό Ημερολόγιο  περιέχει έργο στο εξώφυλλο και 3 έργα-σχέδια στα περιεχόμενα  ,αναγνωρισμένες φιλοτεχνημένες δημιουργίες του διεθνή εικαστικού δημιουργού Κώστα Ευαγγελάτου που κοσμούν την έγκριτη ετήσια έκδοση!!

Η επιμέλεια- ανθολόγηση  του  Ημερολογίου εγινε από τον εκδότη,δημοσιογράφο ,ποιητή και ανθρωπο των γραμμάτων Γιάννη Κορίδη που με τη σημαντική εργασία του πραγματοποιεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη ,ουσιαστική και επιλεγμένη καταγραφή της ποίησης διαμέσου των χρόνων.
Το ενδιαφέρον εκπόνημα πιστό στις αρχές της παράδοσης και τις απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού  κυκλοφορεί  σε εξαιρετική εκδοση για εικοστή πρώτη συνεχόμενη χρονιά.
Κάθε μέρα (ολοσέλιδη) περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες και ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα.
Ανθολογούνται ποιήματα όλων των τάσεων και όλων των εποχών, από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας, από το Θέογνι στο Σολωμό, από τη Μαρία Πολυδούρη στον Ντίνο Χριστιανόπουλο.


Περιέχει ποιήματα επετειακά, ποιήματα για καθημερινή ανάγνωση.

Ποιήματα των Πλάτωνος,Μανόλη Αναγνωστάκη,Κωστή Παλαμά,Αριστοτέλη Βαλαωρίτη,Κώστα Ευαγγελάτου,Αγγελου Σικελιανού,Ναπολέοντος Λαπαθιώτη,Λορέντζου Μαβίλη,Τίτου Πατρίκιου, Λεόντιου Πετμεζά,Βασίλη Ρώτα,Οδυσσέα Ελύτη,Γιώργου Σεφέρη,Γ.Ξ.Στογιανίδη, Ιωάννη Γρυπάρη,Κικής Δημουλά,Τέλλου Άγρα,Λάμπρου Πορφύρα,Θανάση Νιάρχου,Γιάννη Ρίτσου,Αλέξη Μπίστικα,Γιάννη Κορίδη ,Βέρας Κορίδη,Βασίλη Βασιλικού,Φώφης Κορίδη,Μελισάνθης,Χριστίνας Κόλλια,Γιάννη Βέλλη,Γιώργου Χρονά,Ντίνου Σιώτη,Νίκου Σπάνια,Χάρη Βλαβιανού,Νικηφόρου Βρεττάκου,Μιλτιάδη Μαλακάση,Γιάννη Πλαχούρη,Άθου Δημουλά,Αρη Δικταίου,Κώστα Καναβούρη,Φαίδρας Ζαμπαθά-Παγουλάτου,Κούλη Ζαμπαθά,Κωνσταντίνου Καβάφη,Γιάννη Ρίτσου,Τάκη Βαρβιτσιώτη,Νίκου -Αλέξη Ασλάνογλου,Γιάννη Καραβίδα,Γιάννη Σκαρίμπα,Κώστα Ουράνη,Τασου Λειβαδίτη,Μυρτιώτισσας ,Αριστοτέλη Νικολαίδη και αλλων.

Σημαντικό χαρακτηριστικό της εκδοσης είναι οτι και δεν προβάλλονται σε αυτήν μόνο κλασικοί δημιουργοί, αλλά και σύγχρονα ονόματα που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της ελληνικής Ποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου