Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΛΑΧΟΥΡΗ ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ «ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ»

Η  Γκαλερί  Χρυσόθεμις παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Πλαχούρη από τις 1 εως τις 23 Απριλίου 2016.

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που εχει αναλύσει θεωρητικά το εικαστικό έργο του καλλιτέχνη Απόστολου Πλαχούρη επισημαίνει:

‘’Η αναζήτηση στα μονοπάτια της  τέχνης του  Απόστολου Πλαχούρη προβληματίζει και συνειδητοποιεί έμμεσα το θεατή  προβάλοντας μια ανάλυση που ξεκινά από την αφαίρεση και καταλήγει στα εννοιακά τοπία δράσης και διαπραγμάτευσης.
Οι δημιουργίες του  πολυδιάστατα και πολυσήμαντα στηρίζονται σε μια εμπεριστατωμένη άποψη  που  με  περισυλλογή  και ιχνηλασία περνά σε   διαδρομές που αντιτάσσονται   στην αμετάκλητη φθορά του  χρόνου ενώ υπενθυμίζουν το φευγαλέο και το εφήμερο στοιχείο της ζωής.
Η τεχνική του  γίνεται   ερέθισμα  και  συνάμα αφετηρία για μια ψυχική ενδοσκόπηση που προεκτείνεται βαθμιαία  με  διάθεση θεραπευτική.
Η έμπνευση του  λειτουργεί ερευνητικά και καταλυτικά  στην ανίχνευση  της γεωγραφίας της ψυχής.
Δρασκελώντας ευρυματικά φιλοσοφημένες  χαράξεις  ο δημιουργός δένει με πληρότητα σε οντότητες σκηνές χρωματικής μάζας με οριοθετήσεις .
Η ατμόσφαιρα  των δημιουργιών του  με κινητικότητα και παλμικότητα εκπέμπει μια χροιά αντανακλάσεων στην οποία  η συνολική διευθέτηση συμβάλει στη παρουσίαση   μιας προχωρημένης ιδεογραφικής  αίσθητικής απόληξης.
Με εικονογραφημένες συνταγές το σχέδιο  και το χρώμα που χρησιμοποιεί κατατάσσει τη σχεδίαση  του  στα πλαίσια του δεδομένου της αναζήτησης αποδόσεων
Η εικαστική εργασία του στηρίζεται στη δομημένη μεταμοντέρνα και νεωτεριστική εικόνα και υφή  καθώς ενέχει  και εμπεριέχει περίτεχνους συνδυασμούς με   αέναο φιλτράρισμα.
Η κατασκευαστική αλήθεια του  συνίσταται  σε στιλιστικές διαστάσεις  και οσμώσεις που αποδίδουν με εφευρετικότητα τη συνειρμική  βεβαιότητα της γραφής του.
Οι συνθέσεις του ιδιοσημαίνουν μια διάσταση που ιχνηλατεί τη περιδιάβαση  μιας παρέμβασης .
Η δυναμικότητα στις αποτυπώσεις του  δικαιώνει και σηματοδοτεί τη τεχνική του με διακριτικότητα και πλαστικότητα’’

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων  μεικτής τεχνικής.

Ο καλλιτέχνης σημειώνει σχετικά με τη δουλειά του:

«Πρόθεσή μου είναι να αποτυπώσω τα ενδιάμεσα στάδια της μετάβασης από τη  μια στιγμή στην άλλη. Τα σχέδια εκφράζουν εντυπώσεις από βιώματα , αναγνώσεις και προσεγγίσεις μύθων και δοξασιών πολλών διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών.»

Εγκαίνια: Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 , ώρα  19.30

Διάρκεια  έως  Σάββατο  23 Απριλίου 2016

Στην εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, ώρα  19.30  θα μιλήσουν:

Ο συγγραφέας Γιώργος Γιώτης και ο εικαστικός Κωνσταντίνος Καπετανόπουλος


«Γκαλερί Χρυσόθεμις»: 25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι,Τ.Κ. 15232, Αθήνα, τηλ. 210 6811418.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου