Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Ζωγραφική του ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ στη γκαλερί ΕΡΣΗ!!!!!!!!!


Η Γκαλερί ''Έρση'' την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 εγκαινιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι» που θα εχει διάρκεια  έως το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.


Ο Μίμης Πλέσσας συνεχίζει την προσωπική του διαδρομή στην εικαστική δημιουργία στην πλαστικοζωγραφική, όπως την αποκαλούσε ο ακαδημαϊκός, Χρύσανθος Χρήστου, και ως εικαστικός συνθέτει υλικά του περιβάλλοντος χώρου του, δίνοντας σε αυτά μια δική του πνοή και δημιουργώντας ένα λεξιλόγιο του δικού του ονείρου.

Βάρκες και ιστιοφόρα που αρμενίζουν, κήποι που ανθίζουν πίσω από τις νησιώτικες ξερολιθιές, βράχοι στην θάλασσα που δέχονται την μανία της φύσης με εγκαρτέρηση.
Αυτά που όλα μαζί μορφοποιούν το Ταξίδι του.


Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει για την παρούσα εικαστική εργασία του Μίμη  Πλέσσα:

''Τα έργα του είναι διαδρομές ενορατικής απεραντοσύνης και ρυθμικής ενεργοποίησης με χρωματική οντότητα και εμφατική διατύπωση στις οποίες η βασική αίσθηση της απεικόνισης καθοδηγεί συνειρμικά τη διαδικασία γραφής σε ένα ταξίδι στην εγκόσμια ορατότητα και στη μεταφυσική αναγκαιότητα ενώ συνοδεύει και μεταμορφώνει σχηματικά την κάθε εμπειρία και εξέλιξη της όρασης.
Η ρομαντική τέχνη του καταλυτικά  δονεί την εσωτερική χορδή  της ρευστότητας  και της αντανάκλασης με ζωογόνο ενέργεια τονίζοντας τη συμπαγή πορεία μιας αέναης κίνησης που οδηγεί στη σιωπηλή κυριαρχία του ορίζοντα και στη συνειδητοποίηση της έκτασης του περιβάλλοντα χωροχρόνου .
Ο καλλιτέχνης Μίμης Πλέσσας απόλυτα δέσμιος ενός ευγενικού ενθουσιασμού επισημαίνει αδιάλλακτα ,οργανικά και ουσιαστικά της κρύπτες της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης ''

Ο ποιητής Δημήτρης Χιωτόπουλος γράφει για αυτό:
Ταξίδι 
Το καράβι έσχιζε την υδάτινη επιφάνεια.
Κάρφωνε τη σελήνη με το κατάρτι
– μια χούφτα τριαντάφυλλο –
άβουλο φως που ξεθωριάζει
στο αλμυρισμένο φινιστρίνι.
Μια παράξενη νυχτιάτικη γυαλάδα
λευτέρωσε το πουλί.
Πέταξε μαζί του ψηλά.
Ξημέρωσε.
Από την ποιητική συλλογή Λευκή Γραμμή, 1989 , Εκδόσεις Δωρικός .
Στην έκθεση συμμετέχει και η Ελεάνα Πλέσσα με ένα έργο εμπνευσμένο από την επικαιρότητα και τα πρωτοσέλιδα των ημερών, με τίτλο “Ταξίδι στην Ελπίδα”.
Γκαλερί  Έρση
Κλεομένους 4 – Κολωνάκι
Τηλ.-Φαξ: 2107220231
www.ersi.gr
galersi@ath.forthnet.gr, galleryersi@gmail.com (press),
Ώρες λειτουργίας ׃ Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 14.30 & 17.00-20.00
Σάββατο 11.00 – 14.30
Κυριακή κλειστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου