Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

ΜΑΓEIA ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣH ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ -ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ''ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΜΕΡΑ'' ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝΟ θεωρητικός - ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, η αγιογράφος Μαριλένα Φωκά  , η μικρή Θάλεια Βαρβάρα , ο αγιογράφος Κωνσταντίνος Βερούτης και ο  διοργανωτής  της εκδήλωσης- εικαστικός  Χρήστος Πετρίδης με φόντο  την Παναγία του Καζάν της Μαριλένας Φωκά.                   «ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Στα πλαίσια της διοργάνωσης των Πασχαλινών εκδηλώσεων 2016  του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), με πρόεδρο τον κ. Χρήστο Τεντόμα, η σοπράνο Δέσποινα Τσολάκη μάγεψε το κοινό στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα  του Πολιτιστικού  κέντρου του Δήμου Αθηναίων ''Μελίνα ''  στο Θησείο, ερμηνεύοντας Ύμνους, Προσευχές και Άριες από όλο τον κόσμο.
Στην εκδήλωση τραγούδησαν η χορωδία ''Ανθολόγιο'' , o  βαρύτονος Κύριλλος Παπαδόπουλος και   ο μπάσος Βασίλης  Ασημακόπουλος, ενώ στο πιάνο τους συνόδευσε ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.
Την  εξαιρετική διοργάνωση επιμελήθηκε  ο  εικαστικός Χρήστος Πετρίδης που μαζί με την συγγραφέα -ηθοποιό Μαίρη Γκαζιάνη διάβασαν αποσπάσματα από τη Βίβλο.
 Δύο Αγιογράφοι , η Μαριλένα Φωκά και ο Κωνσταντίνος Βερούτης έκθεσαν Αγιογραφίες τους την βραδιά της εκδήλωσης . 
Η κ. Φωκά την Παναγία του Καζάν , βραβευμένη εικόνα Ρωσικής τεχνοτροπίας και ο κ. Βερούτης  την εικόνα της Παναγίας που κρατά  τον Ιησού Χριστό.
Ολοι οι συντελεστές μετέφεραν το κοινό σε ενα κλίμα γαλήνης,ψυχικής ανάτασης και μυσταγωγίας σύμφωνο με το πνεύμα των ημερών.
Παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου που ένιωσε βαθιά ευλάβεια και κατάνυξη απο το μουσικό και εικαστικό γεγονός. 
Μεταξύ άλλων  διακρίναμε τον θεωρητικό - ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά ,
την  εικαστικό  Θάλεια Μαγδαληνού,την δημοσιογράφο Παναγιώτα Μπλέτα, την γλύπτρια Ελένη Τσέγκα, κ.α.
Η soprano Δέσποινα Τσολάκη


H Μαίρη Γκαζιάνη και ο Χρήστος ΠετρίδηςΑναμνηστική φωτογραφία H Δέσποινα Τσολάκη με τον Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου και τον Βασίλη Ασημακόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου