Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας της Μαριλένας Φωκά στο χώρο τέχνης Δεληολάνης


Από τις 12 εως τις 21 Οκτωβρίου 2016 θα διαρκέσει η νέα  ατομική έκθεση ζωγραφικής  και αγιογραφίας με τίτλο «Εφ’ όλης της ύλης» της Μαριλένας Φωκά στο χώρο τέχνης Δεληολάνη (Συγγρού 100, Αθήνα).
Στα  πλαίσια της έκθεσης, την ημέρα των εγκαινίων  θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Η Κόρη του Υπουργού και άλλα διηγήματα» του νομικού, λογοτέχνη και ποιητή Ανδρέα Κονδυλάτου (Εκδόσεις Γαβριηλίδης) από την Μαριλένα Φωκά (ΜΑ).
Η έκθεση περιέχει αντιπροσωπευτικές δημιουργίες της καλλιτέχνιδας  από όλο το φάσμα  των εικαστικών αποδόσεων της . Μεταξύ άλλων Αγιογραφίες, τοιχογραφίες, σκίτσα του Γκάντι , του Χάρολντ Πίντερ, frottage, πορτραίτα του Μιχάλη Βιολάρη ,του  Καρλ Μαρξ, της Κλεοπάτρας της Αιγύπτου και της περίφημης Roxy.  
Επίσης  θα εκτεθούν  μουσικοθεραπευτικός πίνακας, έργα με  νεκρή φύση, τοπιογραφίες, θαλασσογραφίες. Ξεχωριστοί πίνακες  από διάφορες τεχνοτροπίες, τάσεις  και σχολές. Ο Θεωρητικός - Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος  Πετμεζάς  που θα  προλογίσει την έκθεση επισημαίνει  :

‘’Μελετημένα οι κάθε είδους έντεχνες συλλήψεις και  απεικονίσεις της Μαριλένας Φωκά που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο δρώμενο αποτελούν χαρακτηριστικές  εμπνεύσεις και συνθέσεις αξιώσεων που στηρίζονται στην ολοκληρωμένη δόμηση και στην συγκροτημένη δομή. Σε κάθε έργο ξεχωριστά και αυτόνομα κυριαρχεί  και δεσπόζει η έννοια του ευπρόσδεκτου και ευρηματικού στοιχείου που δένει άρρηκτα  με το κοσμολογικό χαρακτήρα του .
Η δημιουργός μέσα από  ποικίλες  και πολυσήμαντες αποτυπώσεις ανιχνεύει εύληπτα πεδία εικαστικής δράσης με εμπλουτισμένη γνώση αποκαλύπτοντας τις τεχνικές και τα εικονιστικά μοτίβα  της υφής και της γραφής που χρησιμοποιεί .
Παρακολουθώντας την πολυδιάστατη  πορεία της στο χρόνο παρατηρούμε  τη διάθεση της να εξελίσσεται θετικά, να προεκτείνει εποικοδομητικά  τη σκέψη της και να προσεγγίζει με οικείο τρόπο νέους δρόμους στην ζωγραφική και την επίδοση της στη συνέχεια της αγιογραφίας.’’Την  έκθεση επιμελήθηκε  η  Μαριλένα Φωκά .


Εγκαίνια : Τετάρτη  12 Οκτωβρίου  στις  20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου